VIDEO Milanović: Plenković pikira jedan do dva posla gore u Bruxellesu; Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija, da ne velim nešto drugo, nego cijela Finska

Screenshot: n1

Predsjednik Zoran Milanović danas je poručio da i dalje ostaje pri svom stavu oko uvjetovanja pristupanja Finske i Švedske NATO-u reformom izbornog zakona u BiH.

Ironično je rekao da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je izrazio protivljenje ulasku tih dviju država u NATO-u, najnoviji ruski igrač.

– On isto radi za Putina kao ja, rekao je.

Poručio je da mi nemamo problem sa Švedskom i Finskom kao takvima, već da imamo ozbiljan problem “preko Save”.

Turska se, rekao je, bori za svoje interese, pa čak i dostojanstvo. Interesantno je da Turska reagira tek sada – to je zato što s njima nitko nije do sada nije razgovarao, dodao je Milanović. Rekao je i da mu nije drago što je Turska tako reagirala jer to nas stavlja u drugi plan.

Vezano za tu temu, rekao je da je HDZ talac Andrej Plenkovića i još možda dvije-tri osobe. Plenkovića je optužio da zbog ambicija radi kompromise na račun svoje nacije.

– On pikira jedan do dva posla gore u Bruxellesu. Nudi mu ih se više, nudi mu se mjesto u Komisiji, ali to može biti svatko. Ono što njega zanima ne može dobiti ako pisne. Drugim riječima, ako se ponaša kao ja, rekao je predsjednik Milanović.

Rekao je da želi zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog, kriminalnog zuluma. Također je rekao da je Željko Komšić jučer u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 vrijeđao Hrvate i Hrvatsku.

– Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija, da ne velim nešto drugo, nego cijela Finska, rekao je Milanović, prenosi HRT.

Optužio Banožića da je počinio kazneno djelo

U drugim temama, Milanović je ministra obrane Marija Banožića optužio da je prije dvije godine počinio kazneno djelo solicitirajući ili tjerajući dvije osobe da počine kazneno djelo, referirajući se na slučaj Državne nekretnine.

– Štetu je napravio. Država je ostala bez stotina tisuća kuna najma koje je mogla imati, rekao je predsjednik.

Također je ustvrdio da je Banožić “čovjek koji se bavi kriminalom”.

– Takav čovjek ne može biti na čelu sustava obrane RH, nijednog sustava, i pitam DORH što rade, rekao je Milanović.

Share This Article