26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Mali talijanski hrt savršen je pas za sve koji imaju alergije...

VIDEO Mali talijanski hrt savršen je pas za sve koji imaju alergije na kućne ljubimce

Samo u SAD-u tri od deset osoba koje pate od alergija imaju alergiju na kućne ljubimce. Ako se ubrajate u tu skupinu, a ipak žudite za psom, imamo dobru vijest.

Prema Američkom kinološkom klubu, nijedan pas nije 100 posto hipoalergen. No pasmine koje se slabo ili uopće ne linjaju mogu drastično smanjiti izloženost alergenima, a jedna od najslađih hipoalergenih pasmina je mali talijanski hrt.

Mali talijanski hrt pasmina je koju su u povijesti obožavali plemići. Zato je prikazana u brojnim umjetničkim djelima. Vole trčati, ali ne zahtijevaju veliko dvorište da bi bili sretni. Sitni su pa će ih zadovoljiti i život u stanu.

Prije nego što odlučite nabaviti malog talijanskog hrta, morate imati na umu da im je često hladno pa se isplati uložiti u nekoliko toplih džempera. Uz to, imaju tendenciju misliti da mogu letjeti. Da, dobro ste pročitali. “Poletjet” će s kreveta, stolica i sofe, što može dovesti do lomova kostiju. Zato je obuka ovog psa ključna ako ga želite držati podalje od nezgoda.

Mali talijanski hrtovi nježni su, puni ljubavi, ali i vrlo energični. Imaju kratku dlaku bez mirisa i vrlo se rijetko linjaju, ako se uopće linjaju. Međutim, nisu svi alergični na dlaku. Kod nekih alergičara pseća slina izaziva svrbež, kihanje i koprivnjaču. Ako je ikako moguće, trebali biste provesti vrijeme sa psom kojeg želite udomiti kako biste saznali možete li ga sigurno dovesti kući.

Talijanski hrtovi su osjetljivi na dodir, zbog čega možda nisu najbolja opcija ako imate malu djecu. Predlažemo da pričekate dok vaša djeca ne postanu dovoljno stara da se nauče nježno igrati sa psom prije nego što udomite talijanskog hrta.

Ako patite od alergija, postoji nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći. Kupanje psa jednom ili dvaput tjedno može drastično smanjiti rizik od alergije. Također, možete nabaviti uređaj za filtriranje zraka. I na kraju, držite psa izvan spavaće sobe, što će pomoći u smanjenju svrbeža, kihanja i suzenja očiju, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike