4.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tuđman je bio svjestan utega koji su čvrsto vezani ostali potapati mladu...

Tuđman je bio svjestan utega koji su čvrsto vezani ostali potapati mladu hrvatsku državu

Veteran Domovinskog rata i bivši potpredsjednik Sabora Milijan Brkić oglasio se na fb-u povodom 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana:

[ FRANJO TUĐMAN – PRVI PREDSJEDNIK SVIH HRVATA ]

“Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikom dopuštati sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!”, dr. Franjo Tuđman.

Naš otac moderne hrvatske države, dr. Franjo Tuđman, zbog svojih snova o samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj doživio je progone, zatvor i tamničenje. Kroz život je svjesno trpio s nadom o državi koja će se okrenuti svojim zapadnim prijateljima i otrgnuti jugokomunističkom režimu. Iskazivanje hrvatskog identiteta nikad nije bilo popularno, jer se u ondašnjem jugoslavenskom režimu rodoljublju pripisivao fašizam, a u predratnim godinama domoljubi su bili rijetko viđeni ljudi svjesni mračnih godina koje su uslijedile.

Tuđman je hrabro iskoristio povijesni trenutak, volju naroda i odlučnost hrvatskih branitelja te krenuo u stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske. Stoljetni san Hrvata ostvaren je pod vojnim i političkim vodstvom našeg jedinog velikog državnika dr. Franje Tuđmana i duhovnim osnaživanjem naše Katoličke Crkve čijem međunarodnom utjecaju možemo puno toga zahvaliti.

Nakon veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu Tuđman je bio svjestan utega koji su čvrsto vezani ostali potapati mladu hrvatsku državu, pa je već tad tražio rješenje za sve one koji su se nadali porazu Hrvatske, a ostali su plivati u našim političkim vodama zatečeni pobjedom. Unatoč tome u turbulentnim vremenima današnjice s ponosom možemo reći kako „Imamo Hrvatsku“ za koju bi i Tuđman vjerojatno volio da je bolja, odlučnija, pravednija, pametnija i više SVOJA. Ipak, iznad svega NAŠA je i hvala mu na tome!

Neka mu je vječna hvala i slava!

Najnovije

Još iz rubrike