14.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zagreb: Ilegalni poljoprivrednik u dva laboratorija uzgajao biljke

Zagreb: Ilegalni poljoprivrednik u dva laboratorija uzgajao biljke

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u točno neutvrđenom vremenskom periodu na adresi stanovanja na području Borongaja , uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja.
U tom je prostoru sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Obavljenom pretragom stana pronađena su dva improvizirana laboratorija s uređajima za ostvarivanje uvjeta za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađena ukupno 21 zasađena stabljika konoplje-marihuane visine do 20 centimetara te ukupno 249 grama marihuane i digitalna vaga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, piše zagrebačka policija.

Najnovije

Još iz rubrike