-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Škoro: Glasat ćemo za Finsku, ne zaboravimo da je to zemlja Djeda...

Škoro: Glasat ćemo za Finsku, ne zaboravimo da je to zemlja Djeda Mraza

Bivši čelnik Domovinskog pokreta, saborski zastupnik Miroslav Škoro, u N1 Studiju uživo komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

O prvih godinu dana mandata zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića misli “očekivano ništa”.

“Prvo, Grad Zagreb je bio u katastrofalnom stanju nakon dvadesetogodišnjeg mandata Milana Bandića. Drugi razlog je što on to jednostavno ne zna… Nema kapacitet za vođenje Grada, rezultata neće biti”, rekao je Škoro.

Na pitanje bi li on bio bolji izbore, odgovorio je: “To je sad svima jasno.”

“Milanović je jako dobar u proizvodnji neprijatelja”

Kaže da više nema ambicija ići na Pantovčak, pa se osvrnuo na političko djelovanje aktualnog predsjednika.

“Dokazano je kroz povijest političkog djelovanja Milanovića da je jako dobar u proizvodnji neprijatelja. Vidim, sad nas s Fincima pokušava. To mu ne bi trebalo biti svojstveno s obzirom na diplomatsku karijeru”, komentirao je.

Način na koji Milanović djeluje u političkom prostoru je zanimljiv, ustvrdio je Škoro. “Pokušava se dodvoriti širem spektru ljudi u Hrvatskoj. Dozvoljavam da netko evoluira. Kažu Kinezi da samo budale i mrtav čovjek ne mijenjaju stavove”, dodao je. Ipak, ne misli da je Milanović sazrio. “Mislim da se i on i Plenković ponašaju nezrelo”, poručio je.

“Mi živimo od milodara i milostinje EU-a”

Dotaknuo se članstva Finske i Švedske u NATO-a i rekao da će njegov saborski Klub podržati ulazak u ovaj pakt.

“Finci su odlučili za ulazak u NATO. Ne treba zaboraviti da je Finska zemlja u kojoj živi Djed Mraz i treba voditi računa i o tome jer bi bilo dobro da učinimo sve da zaštitimo Djeda Mraza od mogućih problema”, rekao je.

Rekao je da imamo neriješenih graničnih odnosa sa susjedima te da postoji mogućnost da će nas se blokirati prilikom ulaska u Schengen. “Hrvatska je u poziciji u kojoj ne treba prihvaćati ucjene sa slovenske strane…. Zadnja smo država u Europi koja će ucjenjivati, pa mi živimo od milodara i milostinje EU-a”, smatra Škoro, piše N1.

Rusija otvoreno zaprijetila Finskoj zbog NATO-a: Prisiljeni smo krenuti u vojnu odmazdu

Najnovije

Još iz rubrike