24.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Severina: Okupacija ženetine koja godinama maršira gradovima večeras je gotova

Severina: Okupacija ženetine koja godinama maršira gradovima večeras je gotova

Danas se u više hrvatskih gradova održava prosvjed pod nazivom “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!” u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Na prosvjede je pozvala i pjevačica Severina Vučković.

“Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je DOSTA osobe “Ž” koja javno, a ministar i liječnici tajno, radi/e protiv ŽENA i ZAKONA. Dosta je njezine SEKTE i svih njezinih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i suosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom.

Večeras PRAVDA za Žene, Kćerke i Unuke.

DOSTA je! Danas u 18:00h u Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik), Puli (Trg Portarata) i Zagrebu (Trg bana Jelačića), gdje i ja dolazim… Vidimo se.”, napisala je Severina.

Podsjetimo, osim u Zagrebu, građani i građanke prosvjeduju u Puli, Sisku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.

Prosvjedi u svim gradovima počinju u 18 sati, a potaknuti su slučajem uskraćivanja zdravstvene skrbi Mireli Čavajdi u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu, koja je uslijed teške situacije hrabro progovorila o svom stravičnom iskustvu, omalovažavanju te maltretiranju u sustavu javnog zdravstva i time pokrenula lavinu solidarnosti, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike