20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Medvedev prijeti nuklearnim ratom

Medvedev prijeti nuklearnim ratom

Bivši predsjednik, a sada drugi čovjek ruskog vijeća za sigurnost, Dmitrij Medvedev poručio je da opskrba Ukrajine oružjem poveća šanse za sukob između Rusije i NATO saveza, što se može pretvoriti u nuklearni rat.

“Ubacivanje oružja od strane zemalja NATO-a u Ukrajinu, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije”, napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi TASS.

“Uvijek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklearni rat. To bi bio katastrofalan scenarij za sve”, poručio je Medvedev.

Ustvrdio je da je “cinizam Zapada sve očitiji”.

“Oni se svim silama trude na dnevni red staviti tezu da Moskva navodno plaši svijet nuklearnim sukobom. Čak je i Trump to gurao. I, naravno, i Europljani cvile sa svojim piskutavim glasovima”, napisao je Medvedev.

Govoreći o obostrano kobnim posljedicama nuklearnog rata, zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti pozvao je Zapad da “prestane lagati sebe i druge”, prenosi n1.

Najnovije

Još iz rubrike