29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vidović: Orban ima neke ideje, ima problem sam sa sobom i treba...

Vidović: Orban ima neke ideje, ima problem sam sa sobom i treba ga držati na oku

Franko Vidović iz Kluba socijaldemokrata, šef saborskog Odbora za obranu, u N1 Studiju uživo rekao je kako smatra da mađarski predsjednik Viktor Orban nije opasan za Hrvatsku.

“Orban nije opasan, ali pogledamo li u povijest, njegove izjave pokazuju određene aspiracije, no pitanje je ima li moć da bi ih ostvario. Ima neke ideje, ima problem sam sa sobom i treba ga držati na oku, ali trenutno nije nekakva opasnost”, rekao je, dodavši da hrvatska politika mora reagirati na pretenzije nad našim teritorijem.

Smatra da bi vanjska politika, kao i politika sigurnosti i obrane, predsjedniku i premjeru trebale biti zajedničke zbog toga što je to nadstranačka sfera. “Pitajmo se zašto predsjednik tako regira? Zbog politike koju HDZ provodi u BiH već 30 godina i nije proizvela ništa dobro. Kao entitet mi ne možemo izabrati vlastitog predstavnika. Razumijem Milanovićeve razloge, ali to nije dobar put. Prisustvo Finske i Švedske ne bi trebalo uvjetovati našim internim stvarima”, komentirao je Vidović.

U utorak je MORH objavio da je još troje pripadnika Hrvatske vojske pozitivno na drogu. Vidović je rekao da kad u vojsci ne bi bilo nijednog takvog slučaja, to ne bi prikazivalo pravu istinu, pa istaknuo da podržava inicijativu nulte tolerancije u skladu sa zakonom, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike