28.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Svi šute, ali je dogovoreno: Josip Drmić stiže u Dinamo

Svi šute, ali je dogovoreno: Josip Drmić stiže u Dinamo

Josip Drmić je u srijedu saznao kaznu za crveni karton protiv Hajduka, pauzirat će u preostale dvije HNL utakmice, ali će moći igrati u finalu Kupa. Bit će mu to zadnja utakmica za Rijeku, u kojoj može na Rujevicu s Poljuda donijeti još jedan riječki trofej, pišu Sportske novosti.

Josip Drmić karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Dinamu. Zadnjih se dana o tome ponovno piše po medijima, raspravlja u javnosti. U Rijeci to još uvijek, službeno, kriju, a niti se u Maksimiru time javno ne hvale. Pa se pojavljuju vijesti da je Drmić već potpisao i da se očekuje njegovo predstavljanje ili da ipak neće potpisati jer ima neku drugu opciju… Situacija je, dakle, ovakva – Drmić je sve dogovorio s Dinamom, on će postati novi igrač Modrih, ako se baš nešto drastično ne promijeni i Drmić ne pogazi riječ. No, u cijeloj priči postoji jedan naoko nebitan detalj.

Drmić je do 30. lipnja igrač Norwicha, koji će ga pustiti da ide, a do tog je datuma i na posudbi u Rijeci. Formalno, znači, posudba i ugovor ne traju do kraja sezone, već do kraja lipnja. Razlika? Pa, recimo, lani je Amer Gojak bio na posudbi u Torinu, koji je imao pravo otkupa ugovora, također do 30. lipnja.

Već početkom šestog mjeseca dogovoreno je da se vraća u Dinamo, da ga Talijani neće otkupiti, međutim, zbog nekih nesuglasica na vezi Maksimir – Torino nisu ga željeli pustiti prije 30. lipnja. Što je značilo da se Gojak nije mogao priključiti Dinamovim pripremama prije tog datuma, a znamo da sezona Dinamu počinje već u srpnju i koliko su bitne te pripreme. Nakon dosta natezanja dva su se kluba dogovorila, Gojak se ipak priključio ranije.

Naravno, nitko ne vjeruje da će se s Drmićem ponoviti “slučaj Gojak”, da će Rijeka i pogotovo Norwich raditi probleme takve vrste – premda je jasno da na Rujevici nisu baš sretni što švicarski napadač besplatno odlazi u Maksimir – ali ipak se takvi detalji moraju dogovoriti, formalizirati i to je jedan od razloga zašto transfer još nije formaliziran i objavljen. A i Dinamo i Rijeka još se bore za trofeje…, pišu Sportske novosti.

Najnovije

Još iz rubrike