14.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Prvo polufinale Eurosonga; Mia ispala

VIDEO Prvo polufinale Eurosonga; Mia ispala

Prva polufinalna večer Eurosonga 2022. održana je na pozornici torinske dvorane PaloOlimpicona. Ždrijebom održanog 25. siječnja, večeras su nastupili predstavnici sedamnaest zemalja. Hrvatska predstavnica Mia Dimšić se nije plasirala u finale.

U finale Eurosonga 2022. godine plasirale su se Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

Prvobitno je u ovom polufinalu trebao nastupiti i predstavnik Rusije, no zbog sankcija nametnutih toj zemlji, Rusija je izgubila pravo sudjelovanja na ovogodišnjem Eurosongu.

U prvom polufinalu za prolaz dalje natjecale su se: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija. Deset polufinalista ide u veliko finale, piše HRT.

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nastupila je pod rednim brojem 11 s pjesmom “Guilty Pleasure”, za koju su tekst i glazbu napisali Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo.

Miju su na pozornici pratili back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, te plesači: Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Hrvatski glasači danas nisu mogli glasati za našu predstavnicu, ali su mogli dati glas za druge izvođače.

Hrvatska predstavnica kazala je ekskluzivno za središnji Dnevnik HRT-a kako ima pozitivnu tremu prije večerašnjeg nastupa.

– Samo mogu reći da sam već jedan veliki pobjednik i to je jedino važno, poručila je.

Mia je istaknula kako je ambiciozna i pozitivna, te da se vidi u velikom finalu Eurosonga.

– Ali ako ne uđem u finale onda je to tako trebalo biti iz nekog razloga. Život uvijek zna, što nam treba u kojem trenutku. Samo se nastojim prepustiti unutarnjem glasu, a taj mi glas od samog početka govori da tu trebam biti. Ne znam zašto, vidjet ćemo to kroz neki duži prolazak vremena, ali moj tim i ja dali smo sve od sebe. Ubili smo se od posla, mislim da to mogu tako reći, i mislim da večeras zaslužujemo stati na ovu pozornicu i reći – ovo je naša pozornica, idemo pokazati što smo radili, dodala je hrvatska predstavnica.

Najnovije

Još iz rubrike