4.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tri brza savjeta za gubljenje kilograma i topljenje masti - možete ih...

Tri brza savjeta za gubljenje kilograma i topljenje masti – možete ih primijeniti odmah!

Ako još uvijek niste krenuli s mršavljenjem, a to vam je jedan od glavnih ciljeva već duže vrijeme, onda je sada pravi trenutak da se pokrenete

Vjerojatno ste posljednjih mjesec dana “bombardirani” sa svih strana člancima o novim kupaćim kostimima koji će se nositi ovo ljeto i top lokacijama na otocima koje ovo ljeto morate posjetiti te plažama na kojima se morate slikati…

A vama, kao i većini, u ovom trenutku kroz glavu prolazi samo misao kako morate “stisnuti gas” da do ljeta uspijete izgubiti taj višak kilograma i spržiti masti.

Ako još uvijek niste krenuli s mršavljenjem, a to vam je jedan od glavnih ciljeva već duže vrijeme, onda je sada pravi trenutak da se pokrenete. Ispod ćete dobiti tri brza savjeta koja možete primijeniti odmah danas. Na kraju članka vas čeka i moj besplatan vodič “3 tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija” koji vam u kombinaciji s ovih nekoliko savjeta iz članka još uvijek stigne pomoći da do ljeta izgubite kilograme, spržite masti i dovedete se u najbolju formu za plažu. Krenimo!

1: Pazite na “skrivene” kalorije

Svaka namirnica ima svoju kalorijsku vrijednost, neke veću a neke manju. Kako god, često se događa da neke namirnice koje unosimo kroz dan uopće ne doživljavamo kao nešto previše… Ipak, moguće je da ti baš te sitnice “kradu napredak”.

Kada se okrećemo nešto zdravijoj prehrani tada se uglavnom pripremaju nekakve salate i to je super, ali trebate pripaziti na količinu ulja koja se stavlja kao začin. Isto tako, pazite sa svim umacima koje često koristite. Stavite onoliko koliko vam je stvarno potrebno da obrok bude ukusan. Još jedan dobar savjet je da pripazite na količinu mlijeka i šećera koju stavljate u kavu. Moguće je da pijete nekoliko kava dnevno što na kraju dana može značajno utjecati na mogućnost gubljenja kilograma.
Umjereno sa svime!

2: Pametno birajte u restoranu!

Ako volite jesti u restoranima ili negdje uzeti nešto na “brzaka”, nemojte se začuditi što takav pristup prehrani često dovodi do pretjeranog unosa na kraju dana. U tom slučaju probajte birati zdravije i manje kalorične obroke.

Tako je u restoranu pametno uzeti kombinaciju proteina i recimo povrća sa žara. To će vas sigurno zasititi, a opet ćete unijeti malo manje kalorija. Što se tiče onih brzinskih odlazaka u pekaru za vrijeme pauze na poslu – njih pokušajte eliminirati. Radije pripremiti obrok kod kuće I ponesite ga na posao ili jednostavno u trgovini uzmite nešto zdravije, na primjer voće i orašaste plodove.


3: Prilagodite unos sokova i alkohola

Ovo je definitivno nešto što možete primijeniti odmah, a napravit će značajnu razliku na kraju dana. Malo tko je toliko ovisan o pićima kao npr. o čokoladi pa s ovim vjerojatno nećete imati problema.

Ako često pijete gazirana pića pokušajte ih skroz eliminirati. Što se tiče cijeđenih sokova od voća, oni su odlična stvar, ali pazi na količinu šećera koja se stavlja u njih – to može biti problem kada se naručuju u kafiću. S alkoholom isto nemojte pretjerivati i unos probajte svesti na minimum. Kako god, čaša vina nakon ručka neće previše naštetiti i ako vam je užitak slobodno je možete popiti. Ako pijete žestoko, miješajte ga s pićima bez kalorija ili s mineralnom, piše Živim.hr.

Najnovije

Potres kod Rijeke

Još iz rubrike