24.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prozore i staklena vrata očistite bez tragova: Trebaju vam samo tri stvari

Prozore i staklena vrata očistite bez tragova: Trebaju vam samo tri stvari

Svi znamo da je jedan kratki pljusak dovoljan da nam se prozori i staklena vrata opet zaprljaju, a da uvijek budu blistavi i bez mrlja potrebno ih je prati redovito, otprilike dvaput tjedno.

Da bi se taj posao što lakše obavio brojni su obožavatelji Mrs. Hinch; britanske ‘kraljice čišćenja’ čije savjete na društvenim mrežama slijede milijuni; u svojoj grupi na Facebooku podijelili su savjete za savršeno čiste prozore i staklena vrata.

Kako piše Express, jedna je obožavateljica u grupi pitala koji je najbolji način čišćenja staklenih površina, a da na staklu ne ostaju tragovi i mrlje, a ubrzo je dobila više odgovora. Većina joj je ipak savjetovala da za brisanje staklenih površina koriste krpu od mikrovlakana i razrijeđeni bijeli ocat.

Naime, kiseli sastav octa djeluje na razbijanje čestica prljavštine koje se nakupljaju na staklenim površinama, a što pomaže da prozori i ostala stakla ostanu bez mrlja.

Sve što trebate je, prema njihovim savjetima, pomiješati vodu i malo bijelog octa, a nakon što mješavinu poprskate po staklu, samo dobro obrišite krpom od mikrovlakana.

“Ja stavim bijeli ocat i malo vode izravno na krpu i tako obrišem svako staklo u kući”, napisala je jedna od obožavateljica u grupi, a neki su predložili i korištenje vruće vode sa sapunom, što je izvrsno za koji žele čistiti prirodno, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike