4.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Makedonska pjevačica bacila zastavu svoje zemlje, buknuo skandal, žele je izbaciti...

VIDEO Makedonska pjevačica bacila zastavu svoje zemlje, buknuo skandal, žele je izbaciti s Eurosonga

U nedjelju je u dvorcu Venaria Reale u Torinu održano gala otvaranje Eurosonga, na kojemu su predstavnici svih četrdeset zemalja prodefilirali pred fotografima i dali izjave medijima. Na događaju je zabilježen i nesvakidašnji incident, a glavna protagonistica je predstavnica Sjeverne Makedonije Andrea Koevska.

Kako se moglo vidjeti u prijenosu događaja na YouTubeu, Koevska je prilikom poziranja pred fotografima isprva držala malu makedonsku zastavu u rukama, a potom, kako bi je se riješila i nastavila nešto slobodnije pozirati, prilično teatralnom kretnjom bacila zastavu na pod.

U makedonskoj javnosti uslijedile su žestoke reakcije. Citira se članak zakona o korištenju zastave prema kojemu nije dozvoljeno bacati, oštećivati ili na drugi način izlagati porugu zastave zemlje. Komentatori na društvenim mrežama pišu kako je Andrea ovime zapečatila svoju karijeru pa nije dugo trebalo čekati na reakciju javnog servisa MRT-a.

“MRT najoštrije osuđuje postupak Andree Koevske. Razmatra se i mogućnost povlačenja s eurovizijskog natjecanja, iako će se paziti da se MRT-u ne nanese veća šteta. Protiv odgovornih u makedonskoj delegaciji bit će poduzete sve zakonske mogućnosti za najstrože sankcioniranje ovog skandala”, priopćili su iz javnog servisa, a prenosi tportal.

Kratku izjavu dala je i Koevska te se ispričala javnosti. “Ne vjerujem da se ovo događa jer sam posljednjih dana posvuda ponosno pokazivala makedonsku zastavu. Delegacija je bila daleko od mene, nije imao tko uzeti zastavu pa sam je u trenutku odlučila baciti. To nije bilo iz mržnje. Ponosna sam što dolazim odavde i besmisleno mi je ovo što se događa”, rekla je pjevačica.

Inače, 22-godišnja Andrea Koevska pobijedila je u izboru makedonske javne televizije u konkurenciji još petero, pretežno mladih i neafirmiranih izvođača. Djevojka koja je odrasla u New Yorku s pjesmom ‘Circles’ osvojila je treće mjesto po glasovima publike, no prvo mjesto prema glasovima ocjenjivačkog suda, koji po tamošnjim pravilima ima prednost nad televotingom. Prema kladionicama kotira na samom dnu ljestvice i nema velike izglede ući u finale, a nastupa kao jedanaesta u drugoj polufinalnoj večeri, kao i hrvatska predstavnica Mia Dimšić.

Najnovije

Još iz rubrike