11.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Preokret na sudu! Fantom s Trešnjevke ipak ide iza rešetaka, ali policija...

Preokret na sudu! Fantom s Trešnjevke ipak ide iza rešetaka, ali policija ga opet mora naći…

U kolovozu je prije dvije godine obio balkonska vrata stana poduzetnika A. M. kojemu je ukrao novac, kreditne kartice te zlatninu i satove

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, nakon žalbe zagrebačkog tužiteljstva na rješenje suca istrage o puštanju na slobodu Darka K. (41) iz Zagorja, odlučilo je da fantom s Trešnjevke ipak mora na mjesec dana iza rešetaka, u istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja djela!

Podsjećamo, radi se o muškarcu koji je uhićen prošlog ponedjeljka nakon što je duži period unosio nemir među stanovnicima Trešnjevke, a kojeg je dan nakon sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio na slobodu kako bi se u daljnjem tijeku postupka od optužbi za nametljivo ponašanje branio sa slobode.

No, ovo ipak nije finalna odluka jer Darko K., na odluku izvanraspravnog vijeća ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu.

Policija ponovno mora pronaći fantoma s Trešnjevke za kojim su dugo tragali i kojem su stali na kraj u prošli ponedjeljak navečer nakon dojave građana koji su ga uočili kako u dvorištu jedne kuće u Ivanečkoj viri kroz prozor i snima unutrašnjost.

Muškarac je još u ranoj mladosti počeo kršiti zakon. Dugo mu je kao adresa prebivališta bio naveden Zatvor u Zagrebu. Posljednja u nizu presuda koju mu je sud izrekao, a dosad ih je zbog imovinskih delikata skupio najmanje devet, ona je Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu kojom je krajem 2020. osuđen na godinu i pol zatvora zbog krađe “teške” 270 tisuća kuna na zagrebačkom Ribnjaku.

U kolovozu je prije dvije godine obio balkonska vrata stana poduzetnika A. M. kojemu je ukrao novac, kreditne kartice te zlatninu i satove vlasnikove supruge. Vlasnika je zatekao na spavanju. Na suđenju se Darko K. pokajao priznavši djelo, piše rtl.hr.

Najnovije

Još iz rubrike