21 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Majka teško ozlijeđenog dječaka: Ne znam zašto odmah iz škole nisu rekli...

Majka teško ozlijeđenog dječaka: Ne znam zašto odmah iz škole nisu rekli istinu

U Karlovcu je u četvrtak, tijekom igre na školskom igralištu, teško ozlijeđen dvanaestogodišnji dječak.

Prva informacija bila je da je pao na beton, no ubrzo se doznalo da ga je ozlijedio stariji učenik škole. Roditelji tvrde da je vodstvo škole to prikazalo kao nesretan slučaj, a ne vršnjačko nasilje, zbog čega su sve prijavili policiji i prosvjetnoj inspekciji, objavio je HRT.

Dječak je imao ozljede na tjemenu, razderotine na licu i potres mozga. “Ja sam dobila informaciju da je doživio nezgodu, dobrih par sati bila sam uvjerena da je zapravo pao u igri, ali liječnici su uporno tražili informaciju je li bio na prečki od gola, je li pao s visine, rekla sam da ne znam, da moram provjeriti”, kazala je dječakova majka za HRT.

Nekoliko sati kasnije saznala je istinu. Nije joj jasno zašto joj to odmah nisu rekli iz škole. “Prilikom zamahivanja nogom prema drugom dječaku, koji mu je prije toga otimao loptu i pogodio ga tom loptom u glavu, moj sin nastavio je trčati za njim, kad je zamahnuo nogom, on mu je povukao nogu, povukao u zrak i lansirao ga na pod na glavu, imao je ozljede visoko na glavi”, prepričala je dječakova mama.

“Nitko od nadležnih institucija nije bio obaviješten, tek nakon što je moj bivši suprug krenuo i na policiju i obavijestiti ostale institucije, tek tada je škola odlučila reagirati i prijaviti policiji”, rekla je majka dječaka.

Dječak je otpušten iz bolnice, još osjeća posljedice događaja, kojeg se ne sjeća, piše HRT.

Dječak (12) pretučen na igralištu, škola prvo lagala, a onda poručila ocu: ‘Nije to vršnjačko nasilje‘

Najnovije

Još iz rubrike