11.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kruže neprovjerene informacije o smrti Vidoja Ristovića, tužiteljstvo traži obdukciju

Kruže neprovjerene informacije o smrti Vidoja Ristovića, tužiteljstvo traži obdukciju

Srpskim medijima proširile su se razne nepotvrđene informacije o smrti Vidoja Ristovića.

I dok se na početku pisalo da je suprug Nikoline Ristović preminuo u noćnim satima, kasnije se proširila vijest da je kolekcionar umjetnina preminuo u nedjelju ujutro, točnije u 10 sati. Srpski Blic piše da je Vidoje u trenutku smrti bio na masaži koju je ranije dogovorio te da mu je tamo naglo pozlilo.

Kao uzrok smrti neki srpski mediji navode infarkt.

“Vidoje je preminuo u Beogradu. Imao je zakazanu masažu. Pojavio se na njoj, nakon nekog vremena mu je pozlilo, odmah su ljudi iz salona zvali Hitnu pomoć, ali su oni mogli konstatirati smrt. Potom su pozvali obitelj Vidoja i saopćili da je preminuo. Veliki broj policajaca je izašao na lice mjesta”, prenosi izjavu izvora Blic.

Isti portal piše da je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo obdukciju i toksikološko vještačenje tijela Vidoja Ristovića, čija je smrt jučer prijavljena i dežurnom zamjeniku tužitelja.

Dolazi iz jedne od najbogatijih kolekcionarskih obitelji Srbije

Vidoje Ristović rođen je 25. srpnja 1978. godine u Beogradu. Bio je srpski poduzetnik i kolekcionar umjetnina. Njegova obitelj najbogatija je kolekcionarska obitelj u Srbiji. Kao strastveni kolekcionar i poznavatelj umjetnina, Ristović je za života skupio komade koji vrijede milijune.

Kada je dospio u hrvatske medije mnogi su ga znali samo kao supruga poznate voditeljice. Međutim, u Srbiji i nije bio toliko nepoznat.

Njegov otac, Viktor Ristović, kojeg u Srbiji zovu Miša Grof, obogatio se devedesetih. Viktora Ristovića mediji u Srbiji često su dovodili u vezi s Arkanom, čiji je bio prijatelj. Čak je i jedan od Arkanovih sinova u svojoj knjizi spomenuo kako je Arkan devedesetih kupovao slike od Ristovića i, kako se navodi, nije žalio novac.

Vidoje se s Nikolinom Ristović vjenčao 2013. godine u Monte Carlu. Par je na ceremoniji ugostio 70 najbližih ljudi, a svima im je plaćen put privatnim avionom u Monte Carlo, limuzine i smještaj. Svadba je navodno koštala gotovo tri milijuna kuna. Zajedno imaju kćer Unu Sofiju. Ristović je iz prvog braka imao i kćer Mateu.

Vidoje je znao i završiti u crnoj kronici. Poznat je beogradskoj policiji otkako je netom prije vjenčanja s Nikolinom uhićen zbog nezakonitog nošenja oružja. Na Višem sudu u Beogradu osuđen je na kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest mjeseci, a prema savjetu odvjetnika, tijekom suđenja je priznao krivnju pa je, umjesto u ćeliji, služio kaznu u svojoj kući, bez mogućnosti izlaženja, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike