16.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Koliko dugo piletina smije biti zamrznuta?

Koliko dugo piletina smije biti zamrznuta?

Većina nas ima naviku zamrznuti hranu koju ćemo kasnije pripremati, no znate li koliko dugo piletina smije biti zamrznuta?

Ako je odmah nakon kupnje stavite u zamrzivač i cijelo vrijeme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju neograničeno, bez obzira na rokove navedene na pakiranju.

Za najbolju kvalitetu, okus i teksturu, cijelu piletinu čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet mjeseci, a iznutrice ili mljevenu piletinu tri do četiri mjeseca.

Kuhana piletina ima najbolji okus ako se drži zamrznuta do četiri mjeseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Složenac od piletine najbolje je držati u zamrzivaču do šest mjeseci, kao i piletina u umaku ili pileći temeljac.

Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji okus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri mjeseca.

Imajte na umu da i zamrzivač i frižider uvijek trebaju biti postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala svježa i sigurna za konzumaciju, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike