21 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Danas sunačno i toplo, popodne mogući mjestimični pljuskovi: Idućih dana još toplije,...

Danas sunačno i toplo, popodne mogući mjestimični pljuskovi: Idućih dana još toplije, u utorak pljuskovi

Za sredinu tjedna pripremite kratke rukave, lagane haljine i sandale jer se temperature penju do vrućih 30 °C u hladu

Ciklona koja nam je za vikend donijela oblake i kišu, odmiče dalje na jugoistok. Sa zapada jača anticiklona, što znači porast tlaka zraka, a u narednim danima i više sunčanog vremena. Biometeorološka prognoza svakim danim sve povoljnija.

DO KRAJA DANA

Cijelo dopodne će u cijeloj zemlji biti sunčano i suho, uz temperature slična kao jučer. Pod Velebitom će biti žestokih udara bure koji će do podneva ograničavati promet.

Popodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčano uz 21 °C do 23°C. Svakako ponesite kišobrane. Bit će lokaliziranih pljuskova, moguće izraženijih uz grmljavinu. I u Slavoniji postoji vjerojatnost za popodnevne grmljavinske pljuskove, osobito na zapadu. Na istoku, u Baranji i Srijemu pretežno sunčano uz 25 °C.

U dalmatinskom zaleđu i unutrašnjosti popodne uz promjenjivu naoblaku postoji povećana vjerojatnost za pljuskove, rijetko i uz obalu gdje će veći dio dana biti uglavnom sunčano. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz maksimalce od 22 °C do 25 °C.

Slična situacija i na sjevernom dijelu obale. Bit će sunčano, a sredinom dana u unutrašnjosti uz vjerojatnost za pljusak ili slabu kišu. Na Kvarneru će puhati umjerena bura, slabija nego ujutro, a u Istri i zapadnjak. Sve to uz ugodnih 24 °C, u gorju oko 20 °C.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Većinom sunčano i sve toplije. Tom bi rečenicom ukratko mogli rezimirati idući tjedan na kopnu. Međutim, imamo par detalja na koje se možete pripremiti. Za utorak popodne imajte pri ruci kišobrane jer će biti pljuskova. Za sredinu tjedna pripremite kratke rukave, lagane haljine i sandale jer se temperature penju do vrućih 30 °C u hladu. Pred vikend se opet kvari vrijeme, nazad kišobrane, no čini se da će se kiša ispadati u petak i noći na subotu.

…A NA MORU?

Na moru će idući tjedan sve podsjećati da se bližimo ljetu. Bit će sunčano, ugodno uz slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon bure, slabo jugo i za vikend opet bura. No, neće trebati upozorenja. Uz dnevni razvoj oblaka, u utorak i petak na sjeveru Jadrana, pripremite se za poneki pljusak. Vikend donosi nešto češće pljuskove u Dalmaciju.

Druga dekada svibnja, bit će jedno iznadprosječno toplo razdoblje, najtoplije do sad u ovoj godini, s temperaturama primjerenijima lipnju. Oborinski će biti nestabilno, ali sasvim u skladu s proljetnim obilježjem svibnja, piše rtl.hr.

Najnovije

Još iz rubrike