4.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Aleksić nakon odluke Suda EU: Vlada RH nas je izdala. Mi nemamo...

Aleksić nakon odluke Suda EU: Vlada RH nas je izdala. Mi nemamo hrvatsku Vladu, ali imamo Vladu slugu banaka, slugu onih koji su nas opljačkali!

Aktivist Udruge Franak, bivši saborski zastupnik Goran Aleksić oglasio se na fb-u u grupi Udruga Franak:

“Sud EU nije odlučio o našim pravima, smatrajući da ono što se događalo prije konverzije ne spada u njegov djelokrug. Vrhovnom sudu je tako vraćena obveza koju je pokušao izbjeći, i VSRH morat će odlučiti o našim pravima. Naša prava moguće je dokazati samo vještačenjem, pravni mač u tome ne može biti djelotvoran, stoga očekujem da VSRH upravo tako i promotri problem.

Razlog zašto Sud EU nije odlučio vidim u činjenici da se nije mogao odlučiti tko govori istinu između Europske komisije i Vlade RH. Naime, mišljenje Europske komisije za Sud EU o predmetu bilo je 100% na strani potrošača, dok je Vlada Republike Hrvatske dala potpuno negativno mišljenje, i time nas je u biti izdala.

Sada se uzdamo u Vrhovni sud i njegovu pravičnost, ali i brzinu, jer ljudi moraju znati svoja prava prije zastare potraživanja.

Morate svi znati da je Vlada dala mišljenje kako mi nemamo što više tražiti nakon konverzije. Mi nemamo hrvatsku Vladu, ali imamo Vladu slugu banaka, slugu onih koji su nas opljačkali!

U onome prijašnjem predmetu koji je na Sud EU poslao Vrhovni sud RH, isto tako je Europska komisija dala pozitivno mišljenje, a Vlada RH negativno mišljenje.

Uglavnom, u oba predmeta bi Sud EU utvrdio identično ono što je utvrdio – a utvrdio je da se “ne bi štel mešat” – pa neka o tome odluči VSRH.

Očekivao sam da će Sud EU odlučiti, no umjesto odluke, on je na jedan sofisticirani način rekao de facto da nije nadležan za naš predmet, napisao je Aleksić.

Dobronić nakon odluke Suda EU o CHF-u: Ne treba sad stvarati paniku

Najnovije

Još iz rubrike