14.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Zelenskij: Ukrajina neće pristati na diplomatsku močvaru s Rusijom

VIDEO Zelenskij: Ukrajina neće pristati na diplomatsku močvaru s Rusijom

Ukrajina neće pristati na zamrznuti sukob s Ruskom Federacijom.

To je izjavio predsjednik Volodimir Zelenskij tijekom govora u formatu samita Vijeća izvršnih direktora Wall Street Journala, javlja dopisnik Ukrinforma.

“Nećemo ići u zamrznuti sukob. Došao sam u Predsjedništvo kad je postojao “Minsk-1”, “Minsk-2”. Bilo je relevantnih dokumenata koji su prekršeni, tako da mogu reći da su to bili neozbiljni dokumenti. Međutim, bilo je dogovora na papiru. Bio je to zamrznuti sukob. Protivim se. Takav dokument sigurno nećemo imati”, naglasio je šef ukrajinske države.

Prema njegovim riječima, Ukrajina se nije povukla iz procesa iz Minska, za razliku od Rusije, koja je to učinila nakon što je Vladimir Putin najavio invaziju u punom razmjeru. “Ukrajina definitivno više neće ići u takvu diplomatsku močvaru”, rekao je Zelenski.

Kako je objavljeno, 24. veljače ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je početak invazije na Ukrajinu punog razmjera. Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, provode masovno granatiranje stambenih područja ukrajinskih gradova i sela koristeći topništvo, raketne bacače granata i balističke rakete.

Osvajači su organizirali masovni teror na privremeno okupiranim područjima.

VIDEO Zelenskij definirao tri faze rata: Zaustaviti, potisnuti, reintegrirati

Najnovije

Još iz rubrike