4.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava U nekim američkim saveznim državama psi mogu biti svjedoci sklapanja braka

U nekim američkim saveznim državama psi mogu biti svjedoci sklapanja braka

Mnogi parovi koji imaju pse žele da pas barem na neki način bude prisutan na njihovom vjenčanju. Neki će parovi tako koktele nazvati po svojim ljubimcima, dok će drugi dati napraviti salvete s njihovim likom. Oni odvažniji će povesti svoje pse čak i na samu ceremoniju vjenčanja.

No u nekim saveznim državama u Americi psi mogu biti čak i legitimni svjedoci stupanja u brak. U 23 savezne države i u Washingtonu, D.C, uopće zapravo i nije potreban svjedok, nego tek potpis od bilo koje osobe ili životinje. To znači da psi, mačke, ali i, recimo, zečevi ili hrčci, mogu otiskom šape staviti svoj “potpis” na dokument.

Jedna je korisnica na Twitteru 2019. godine napisala da taj zakon vrijedi već desecima godina: “Moji su se roditelji vjenčali u svojoj dnevnoj sobi, a za svjedoke su imali dva psa. Sljedeći tjedan će obilježiti 30 godina braka!”

Tu su praksu slijedile čak i neke poznate osobe. Glumica Chelsea Peretti i redatelj Jordan Peele su se vjenčali 2016. u Kaliforniji, a jedini im je svjedok bio njihov pas, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike