24 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Jandroković iz Španjolske: Milanovićevi proruski stavovi gledaju se s čuđenjem, a i...

Jandroković iz Španjolske: Milanovićevi proruski stavovi gledaju se s čuđenjem, a i podsmijehom u međunarodnoj zajednici

Na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamaña predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u službenom je posjetu toj zemlji te predvodi saborsko izaslanstvo na Hrvatsko-španjolskom međuparlamentarnom forumu. Ondje je i reporter HTV-a Željko Raić koji se javio u Dnevnik u podne.

Željko Raić je rekao kako su u fokusu četiri teme i četiri panela. Suradnja Španjolske u okviru Europske unije, pristup Mediteranskoj organizaciji, stanje u Ukrajini i stanje u turizmu. Gordan Jandroković sudjelovao je na panelu i rekao kako su iznimno dobri, sadržajni i kvalitetni odnosi potvrđeni su između Hrvatske i Španjolske.

– Nakon kontakata predsjednika vlada, pridobili smo parlamentarnu suradnju. To nam je iznimno važno, Španjolska je iznimno utjecajna i snažna članica Europske unije. Govorili smo o bilateralnoj suradnji, ali u fokusu su globalne teme, pandemija i kriza u Ukrajini. Dijelimo ista stavove oko rata u Ukrajini kojoj dajemo snažnu potporu i osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, rekao je u uvodu.

Jandroković je naglasio kako biti protiv ulaska Švedske i Finske u NATO je udar na solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta.

– Ovdje se nesumnjivo radi o proruskim stavovima. Predsjednika Milanovića treba pitati zašto su oni takvi. Nesumnjivo je da se u međunarodnoj zajednici njegovi stavovi gledaju s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i podsmijehom, zaključio je.

Najnovije

Još iz rubrike