26.3 C
Zagreb
Naslovnica Tech VIDEO Top Gear testirao Neveru u arktičkim uvjetima i nisu bili nimalo...

VIDEO Top Gear testirao Neveru u arktičkim uvjetima i nisu bili nimalo nježni

Rimčeva Nevera još je jednom pokazala zašto je to hiperautomobil koji ne prestaje oduševljavati, bez obzira u kakvim uvjetima se vozi, no to najbolje dočarava najnoviji video Top Geara, u kojem su dobili priliku i smai testirati Neveru u polarnim uvjetima.

Već smo pisali o testiranju hrvatskog električnog hiperautomobila Nevera, tvrtke Rimac Automobili, na snijegu i ledu blizu Arktičkog kruga u Švedskoj, no ono što je tek sad otkriveno, jest da je priliku za testiranje Nevere dobio i Top Gear, koji tu priliku naravno nikako nisu propustili.

Nedavno je hrvatska tvrtka za električne hiperautomobile Rimac trebala testirati svoj EV hiperautomobil vrijedan 2 milijuna funti i snage 1888 KS… u Arktičkom krugu. Tada su nas nazvali da vidimo želimo li sjesti za volan moćne Nevere u ime znanosti i škakljivih telefonskih poziva osiguravajućim kućama. Bilo je fascinantno, piše u objavi ispod najnovijeg videa na YouTube kanalu Top Geara.

Video Top Geara u kojem su “u ime znanosti” testirali Neveru, podijelila je i tvrtka Rimac Automobili.

Neveru je vozio voditelj Tom Ford, a kao i svi njegovi prethodnici koji su imali priliku sjesti za upravljač tog čudesnog električnog monstruma, Ford je ostao posve impresioniran jedinstvenim iskustvom vožnje Nevere u arktičkim uvjetima.

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.

Rimac Automobili su, podsjetimo, u prvoj polovici travnja testirali Neveru u zimskim uvjetima blizu Arktičkog kruga u Švedskoj.

Fokusirali su se na testiranje tijekom noći, kad su temperature bile ekstremne i omogućile im podešavanje sustava kao što su ABS, ESP i torque vectoring.

Testiranje u takvim ekstremnim uvjetima bilo je potrebno jer Nevera uskoro kreće prema svojim prvim kupcima, piše zimo.dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike