14.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tomašević o prisluškivanju u Holdingu

Tomašević o prisluškivanju u Holdingu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas se na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare o stanju u Gradu Zagrebu osvrnuo i na prislušne preglede u Holdingu.

Radi se o katalogu usluga vezanih za korporativnu sigurnost, to je jedna od opcija koje će se možda koristiti, a možda i neće. Holding je najveće javno poduzeće u Hrvatskoj, a korporativna sigurnost je važna za takve kompanije pogotovo kada su u pitanju javne nabave, ali i obzirom na optužnice USKOK-a s kojima se Holding suočava i kako bismo spriječili sve nepravilnosti. To nema veze s curenjem imena s popisa za otkaz, to je uobičajena praksa u sigurnosti velikih sustava. Nema povoda, to je proces koji traje mjesecima, želimo standardizirati Holding u tvrtku u kojoj neće biti nikakvih nepravilnosti kakve smo zatekli kad smo preuzeli vlast. Je li to rađeno prije, morate pitati staru upravu, rekao je Tomašević, javlja Večernji list.

Komentirao je i stanje cijevi.

“Nije još gotovo i to ne bi trebalo stvarati posebne reakcije jer to je uobičajeno kada se radi o puknuću magistralnih cjevovoda. To je standardna procedura. Što se tiče problema vodoopskrbe, ako imamo dva stara cjevovoda od 60 godina, znamo u čemu je problem. Novac za vodovod nikada nije uložen za sanaciju i mi to više ne možemo dozvoliti. Investicija će trajati sedam do osam godina, no mi ćemo to napraviti”, kazao je.

Upitan hoće li Zagreb ostati bez plina, odgovorio je da je to u nadležnosti države.

“I prije sam govorio da hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko pitanjem, već i pitanje energetske sigurnosti. Povući ćemo europska sredstva za zelenu tranziciju. Nije mi važno što mogu u svom mandatu napraviti, već dugoročno pa makar se netko drugi bude hvalio s tim”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Potvrdio je i da će osam mjesnih odbora prenamijeniti u vrtiće.

“U prošlom mandatu je pokazano da se koriste u samo 20 posto radnog vremena pa tražimo zgrade koje će što manje oštetiti druge aktivnosti. Javni poziv i privatnom sektoru je u tijeku, želimo vidjeti postoje li privatni prostori za najam za vrtiće pa bismo i to voljeli iskoristiti”, poručio je.

Najnovije

Još iz rubrike