14.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pakiranje za novo doba: Kraš osuvremenio ambalažu ‘Domaćice‘ i izazvao niz reakcija...

Pakiranje za novo doba: Kraš osuvremenio ambalažu ‘Domaćice‘ i izazvao niz reakcija na mrežama

Iako su mišljenja različita, jedno je sigurno – Krašev tim uspio je ponovno skrenuti pažnju na ovaj dobro znani proizvod

Kraš je pokrenuo novu kampanju na pakiranjima jednog od svojih najpoznatijih proizvoda – keksa Domaćica. Na svakom novom pakiranju se od sada nalaze i imena drugih zanimanja pa su tako Domaćice sada i menadžerice, programerke, umjetnice i medicinska sestre što je potaknulo žustru raspravu na društvenim mrežama, ponajviše na Facebooku i Twitteru gdje su mnogi već počeli objavljivati svoje šaljive meme na temu kampanje. Jednima se sviđa što Kraš ovim dodacima želi poslati poruku da žene mogu biti puno više od domaćica, drugi misle da je riječ o pretjeranoj političkoj korektnosti, treći se zezaju, ali svi o kampanji raspravljaju.

Osim što je pokrenuo inicijativu osuvremenjavanja pojma “domaćica” u govoru, Kraš je u taj proces odlučio uključiti i same kupce. Skeniranjem koda koji se nalazi ispod polica s Domaćicama uskoro će moći doći do stranice s nastavkom #ijasamdomaćica na kojoj će moći objavljivati kako i sami sudjeluju u obavljanju kućanskih poslova. Riječ je o drugoj fazi ove Krašove kampanje, a web stranica je još uvijek u izradi.

Iako su mišljenja različita, jedno je sigurno – Krašev tim uspio je ponovno skrenuti pažnju na ovaj dobro znani proizvod, ali uz dozu rizika. Ipak, prošli puta kada su odlučili riskirati dodali su čvarke u Dorinu što im se na kraju itekako isplatilo. Prvoaprilska šala na Facebook stranici pokupila je mnoštvo pozitivnih komentara i na kraju oduševila dio slatkoljubaca.

– Tražili ste, dobili ste! Dorina Čvarak je stvarno tu! Zbog velikog broja pozitivnih komentara odlučili smo otići korak dalje – limited edition Dorina Čvarak pronađite od subote 30. travnja u Kraš Choco&Café-u na zagrebačkom glavnom trgu! – objavili su na svojoj stranici, piše jutarnji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike