Jesu li ga zvali ili nisu: Rojs darovao bistu Šuška pa se nije pojavio u Sinju

Screenshot: RTL

U Sinju je otkriven prvi spomenik ratnom ministru obrane Gojku Šušku. I to na 24. obljetnicu njegove smrti. Spomen-bistu je sinjskoj HVIDRI koja je inicirala postavljanja darovao general Ljubo Ćesić Rojs, kojeg na svečanosti nije bilo, piše RTL.

Prvi spomenik Gojku Šušku otkrila je njegova kći, no nije željela komentirati zašto drugih spomenika prvi hrvatski ratni ministar u Hrvatskoj nema.

“Ja u razloge ne bi ulazila. meni je drago što je on danas tu, što je prepoznata njegova ostavština. Istina će uvijek isplivati na vidjelo. Istina će se uvijek znati”, govorila je Katarina Šušak Filipović.

Predsjednik HVIDRA-e Sinj, Dražen Pavlović kaže: “Naš ministar obrane je jedan i taj jedan je Gojko Šušak i drugi nije nitko. On je ratni ministar i ovo je sve u čast na našeg ministra, i sve te podjele i manipulacije to nas uopće ne zanima”.

Inače, bistu je sinjskoj HVIDRI darovao Ljubo Ćesić Rojs, koji na svečanost nije bio pozvan.

Predsjednik HVIDRA-e, Josip Đakić ističe. “Predsjednik HVIDRA-e Sinj koji je dobio bistu od Rojsa poslije ovih potpisa zahvalio se Rojsu i rekao mu je da nije poželjan u Sinju”.

Oglasio se potom i predsjednik HVIDRA-e Sinj, Dražen Pavlović. “Što se njega tiče…on i potpisnici ovog pisma nisu se javili, pa nismo imali ni koga zvati”, rekao je.

Kontaktirali su s RTL-a i Ljubu Ćesića Rojsa koji je im je rekao kako je poziv dobio, ali nije mogao doći u Sinj zbog obiteljskih obaveza u Zagrebu.

Share This Article