9.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pire krumpir bez guljenja, sjeckanja i nereda? Može, evo kako!

Pire krumpir bez guljenja, sjeckanja i nereda? Može, evo kako!

Malo je onih koji ne vole pire krumpir, no guljenje i sjeckanje krumpira mogu nas odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga. Zato je jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krumpir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda.

“Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krumpira”, napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krumpir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krumpira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih, prenosi Večernji.hr.

Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa čak i naribani sir i papar po želji. Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njezinim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.

“Obično gulim i kuham krumpire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže”, komentirala je jedna korisnica.

“Već sam pokušala ovo i super je! U mojoj mikrovalnoj im treba oko 8 minuta da potpuno omekšaju”, dodala je druga, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike