14.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ne spremajte kišobrane! Danas nas očekuje nestabilno vrijeme, osobito na jugu zemlje

Ne spremajte kišobrane! Danas nas očekuje nestabilno vrijeme, osobito na jugu zemlje

Prijepodne u gorju, na zapadu središnje Hrvatske, u Međimurju i Posavini može biti povremene kiše, a sve više oblaka bit će u Dalmaciji i zaobalju

Svibanjsko vrijeme je uz više dozračene sunčeve energije ugodnije je od travnja. Oborina je često pljuskovite naravi. Uz manju pokrivenost neba oblacima od travanjskog prosjeka, padne ukupno više kiše, ali i neželjene tuče i sugradice. Prvi dan svibnja bio je pravi predstavnik mjeseca: ugodan topao uz pljuskove češće na kopnu.

Danas će pod utjecajem prizemnog polja nižeg tlaka zraka i uz manju količinu vlažnog zraka po visini, biti nestabilno, ali češće na jugu.

U NASTAVKU DANA:

Prijepodne još u gorju, na zapadu središnje Hrvatske, u Međimurju i duž Posavine može biti malo povremene kiše. No, sve više oblaka skupljat će se i u Dalmaciji i zaobalju. Bit će i vjetrovito, osobito na kopnu uz umjeren istočnjak, a pod Velebitom pojačanu buru.

Popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će dosta sunčanog vremena, međutim na širem karlovačkom i sisačkom području te uz granicu sa Slovenijom nisu isključeni lokalni pljuskovi. Uz sjeverac, maksimalci idu na oko 19 °C.

Na istoku će popodne također biti sunčano. Većinom će duž zapadne Posavine biti oblačnije uz mogućnost za poneki pljusak. Uz maksimalce oko 20 °C i umjeren istočnjak.

U Dalmaciji i zaobalju će biti najoblačnije uz česte pljuskove, nerijetko uz grmljavinu. Prvo se očekuju u unutrašnjosti, a zatim i uz obalu te na otocima. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Nakon 20-ak Celzijevih stupnjeva sredinom dana, nakon kiše će osvježiti piše rtl.hr.

Najnovije

Još iz rubrike