26.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Kako ispeći meso na roštilju da ostane sočno i bude mekano?

VIDEO Kako ispeći meso na roštilju da ostane sočno i bude mekano?

Hrvati su poznati po tome da vole dobar roštilj. A onaj koji ćemo zapaliti ovog vikenda je mnogima prvi ove godine.

Raznolike kombinacije mesa, umaka, povrća, salata su ono što naš roštilj čini posebnim. No jedna stvar je interesantna, a to je da puno ljudi najradije od mesa bira dobar komad svinjske vratine.

Vratina je komad koji ćete pronaći na vrhu leđa, odmah iza glave. Glavna karakteristika ovog komada je što je mišić prošaran masnoćom, a kao takav je vrlo sočan nakon pečenja i pogodan za pripremu na razne načine. Obožavamo našpikani cijeli komad vratine iz pećnice, no odresci na roštilju su nešto posebno.

Marinada za vratinu na roštilju nije komplicirana. Sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu uz dodatak ulja je sve što treba da ovaj predivan komad mesa ostane pun svojih okusa, a da ništa od začina ne dominira. U marinadu možemo staviti i sitno sjeckani češnjak i luk.

Ne treba niti zaboraviti umake koji svaki roštilj učine još i boljim. Diljem svijeta pronaći ćeš različite umake kao što je grčki tzatziki koji tako neodoljivo paše uz gyros ili souvlaki ili pak meksičke salse, američki BBQ umak, švedski umak od brusnica…

ili uz roštilj jednostavno pomiješajte svježi kravlji sir i vrhnje s malo češnjaka i slatke paprike. Mliječni umak s dobrim kickom od češnjaka i paprike ublažit će dojam masnoće i dati svježinu vašem roštilju, piše gastro.24sata.hr.

Najnovije

Još iz rubrike