29 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Olena Zelenska: ‘Muža vidim samo na TV-u, a evo što poručujem majkama...

Olena Zelenska: ‘Muža vidim samo na TV-u, a evo što poručujem majkama ruskih vojnika‘

‘Uvjerena sam da nas Rusi žele uništiti. Žele počiniti genocid. I nije važno što govore, jer njihove riječi ne odgovaraju djelima‘

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, dala je intervju za poljski list Rzeczpospolita te, između ostalog, rekla da ruske snage žele ‘počiniti genocid’ i ‘uništiti Ukrajince’, a da muža, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, vidi samo na televiziji i na snimkama koje on objavljuje na društvenim mrežama, piše BBC.

Govoreći o ruskim trupama koje su napale njenu zemlju, Zelenska je rekla: ‘Ono što ruske trupe rade u Ukrajini izravno dovodi do zaključka da Rusi pokušavaju potpuno uništiti Ukrajince. To je njihova prava svrha.’

Zelenska je rekla da neće suditi o ruskim vojnicima po izjavama, već po djelima i savjetovala svima da učine isto.

‘Da, uvjerena sam da nas Rusi žele uništiti. Žele počiniti genocid. I nije važno što govore, jer njihove riječi ne odgovaraju njihovim djelima’, nastavila je.

Prva dama je također rekla da rat u Ukrajini nije promijenio njenog supruga, predsjednika Volodimira Zelenskog, te da je on uvijek bio ‘čovjek na kojeg se možete osloniti’.

‘Rat ga nije promijenio. Morate shvatiti da je oduvijek bio takav. To je čovjek na kojeg se možete osloniti. Čovjek koji nikada neće zakazati. Tako će biti do kraja’, kazala je Zelenska i dodala da od početka rata muža vidi samo na televiziji.

Na pitanje što ima za poručiti majkama i suprugama ruskih vojnika, rekla je: ‘Ništa. Nemam im ništa za poručiti. Ako ih lijesovi s tijelima nisu uvjerili da ovdje nešto nije u redu, onda im doista nemam što za reći.’, piše jutarnji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike