‘Čekao sam na semaforu jer sam htio poštivati pravila, a u Splitu tada nije bilo te tipke’

Screenshot: N1

Novi ministar priznao je i da ne zna kolika je cijena ulja, a ne zna ni kada je zadnji puta bio u trgovini

Prošle godine dao sam i neke nespretne izjave. Međutim, ima poslovica koja kaže da utakmica ne završava posljednjim sučevim zviždukom, nego kad svi nešto nauče. Ja sam naučio neke stvari, bilo je i izjava koje su pogrešno interpretirane.

Tu sam kako bih sve ono što sam do sada radio, učio i u inozemstvu i kod nas, stavio na raspolaganje našim sugrađanima, rekao je gostujući u RTL-u Danas novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez, odgovara:

– Ovaj vikend će biti djelomično radni, moram se pripremati za Bruxelles. U ponedjeljak je izvanredno vijeće ministara energetike. Prema tome, ova situacija agresija Rusije na Ukrajinu iziskuje razgovaranje na najvišoj razini kako rješavati ove probleme. U nedjelju idem u Okučane obilježiti 27 godišnjicu VRO Bljesak… Rekao je i kako prate rast cijena te da je situacija kompleksna, ali da građane neće ostaviti na cjedilu. Međutim, ne zna koliko košta litra ulja. – Pa, ide to prema 18 kuna, ako sam dobro… ne znam kad sam zadnji put bio u prodavaonici.

Ali pratimo to, budite sigurni da ćemo reagirati kao što je ovaj paket mjera koji je krenuo od 1.4. pokazao – rekao je te je dodao kako su sve opcije na stolu pa tako i zamrzavanje cijena. Upitan je i otvaranju tvornice cjepiva protiv karcinoma i koronavirusa o kojoj je govorio u kampanji za zagrebačkog gradonačelnika. – Bilo je nekih nespretnih izjava i ne bih se više na to vraćao.

To je nešto što je ad acta. Okrenimo se budućnosti. Rekao sam jučer na odborima, tu su i gospoda iz NGO-a… Upitan je i o izjavi da je u SAD-u čekao na semaforu 15-20 minuta jer nije znao da treba pritisnuti tipku.

– Semafor, evo, drago mi je da ste i u prilogu sad istaknuli, taj semafor… Znate što, evo, prošle godine u kampanji jedna vaša kolegica novinarka je napravila prilog sa svim kandidatima i zamolila je da se ispriča anegdota iz života. Kad sam došao u SAD, a došao sam nakon što smo postali prvaci Europe, evo, ovom prilikom pozdravljam Roka Ukića, skupa smo postali prvaci Europe, ja sam poslije toga otišao u Ameriku, dobio stipendiju, koja je bila jako puno novaca. Imali smo tamo predavanja da se striktno moramo držati pravila, načina kako se ophodi, do eventualnih prekršaja.

U Americi imate nešto što se zove ‘jail-walking’. Vi dolazite iz Splita, ja sam tad živio u Splitu, u Splitu 2002. nije bilo ovoga na semaforu, a ja sam htio poštovati pravila. To je bila šala na moj račun. Tada nije bilo te tipke, a ja sam se tada pridržavao pravila, tako ću se pridržavati i dalje. Ja bih volio da ste vi 2002. iz Splita otišli sa mnom tamo, pa da smo onda zajedno primijetili tu tipku – rekao je, piše vecernji.hr.

Share This Article