16.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković medijima o odnosu s Milanovićem: Budite precizni tko tu koga...

VIDEO Plenković medijima o odnosu s Milanovićem: Budite precizni tko tu koga bojkotira

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin Dom.


Tom je prilikom čestitao i novim ministrima i potpredsjednici Vlade kojima su danas u Saboru zastupnici izglasali povjerenje.

Novinari su ga pitali o očekivanjima. “Gledao sam rezultate glasanja, između 19 i 24 zastupnika više glasalo je za ministre, to je znakovita poruka”, rekao je Plenković i dodao da su novi članovi dobili uvjerljivo povjerenje.

“Očekujem od hrvatske javnosti i građana da uvide razliku. Susreli smo se s brojnim izazovima kao ni jedna Vlada do sada”, rekao je premijer.

O poskupljenjima

Upitan o predstojećim poskupljenjima, Plenković je rekao da Vlada čini što može. “Tu su bitni mediji, udruge potrošača. Ne možemo mi smanjivati stope PDV-a, a cijene idu gore. Nema drugog aktera, osim države da pomaže”, rekao je i dodao da je cilj Vlade i prošle godine bio samo da gospodarstvenici opstanu.

“Nitko u ovom trenutku nema kristalnu kuglu kojom može reći koliko će ovo još trajati”, rekao je.

O Milanoviću

Komentirao je i odnos prema predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, s kojim se prilikom jučerašnjeg susreta na Klisu nije rukovao niti pozdravio. “Ja sam tamo išao, ne radi njega, nego radi poštovanja prema braniteljima, kao što sam i bio najavljen da ću ići. U političkom smislu – pustite snimku i poslušajte što je zadnje govorio o meni”, rekao je Plenković.

“U nedjelju idemo u Okučane. Ne idemo radi njega nego radi majki, branitelja…”, dodao je i naveo da Vlada dolazi na događaje koji su bitni u društvu.

“Budite precizni o tome tko koga bojkotira”, rekao je Plenković novinarima, dodavši da je znao pisati Milanoviću, ali da niti nakon 60 dana nije dobio odgovor.

“On bi se trebao ispričati gospodinu Krausu jer je rekao da će u Jasenovac doći s njima”, kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike