16.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Marčinko u polufinalu Zagreb Ladies Opena, razmontirala Ukrajinku Zavatsku

Marčinko u polufinalu Zagreb Ladies Opena, razmontirala Ukrajinku Zavatsku

Petra Marčinko izborila je polufinale međunarodnog teniskog turnira Zagreb Ladies Open pobijedivši Katarinu Zavatsku (6:3, 6:1), ukrajinsku igračicu koja je među 200 najboljih tenisačica svijeta.

Petra je igru počela kontrolirati već u prvom setu te protivnici nije pustila mnogo prostora za borbu. Iako je Zavatska pokazala veliku spremnost na terenu, Petra joj je ‘ukrala’ gotovo svaki servis i u konačnici igru završila za sat i pol vremena.

Nakon meča Petra je priznala da je imala iznimno jaku suparnicu:

„Katarina je stvarno bila dobra danas, ali i ja sam pokazala da mogu igrati na visokom nivou. Bilo je vjetra i bili su teži uvjeti nego jučer, ali sve u svemu sam zadovoljna svojim igrom“, rekla je Petra i dodala kako nema želja tko će je dočekati u polufinalu.

A u polufinalu koje se igra u četvrtak na teniskim terenima Tenis centra Maksimir igrat će s boljom iz susreta Iryne Shimanovich i Jule Niemeir.

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Partneri turnira su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb, piše u priopćenju.

Najnovije

Još iz rubrike