28.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Quo vadis, Croatia: Policija prijavila ženu zbog statusa u kojem piše da...

Quo vadis, Croatia: Policija prijavila ženu zbog statusa u kojem piše da specijalci “glume gljive”

Aktivistica Vladimira Mascarell (59) sudjelovala na prosvjedu za zaštitu prostorija bračkog Vatrogasnog doma. Tada je napisala Facebook status “Specijalci glume gljive, ne bi se šteli mešat, kažu”, a potom je zaprimila prijavu policije, piše Index.

Terete je, naime, za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv nje će se podnijeti optužni prijedlog. Mascarell je iznenađena reakcijom službi.

“Nisam nikoga mislila time vrijeđati. Nevjerojatna stvar je ovo, ne znam tko se na to može uvrijediti. Na prosvjedu je bilo 200 ljudi, ja tamo nisam ništa loše napravila, samo sam napisala status. Rečeno mi je u policiji da je iz centrale policije došao nalog, da su pregledavali Facebook za vrijeme prosvjeda, da su javili u policijsku upravu da me moraju prijaviti jer sam to napisala na Facebooku. I jutros su me zvali iz policije. Dobila sam službenu prekršaju prijavu”, ispričala je Mascarell za Index.

Kazala je da je u policijskoj postaji objašnjavala što je mislila kada je napisala da su specijalci stajali kao gljive. Rekla im je da je to metafora koja znači da stoje na mjestu.

U policiji su joj, kaže, rekli da je njihova “Facebook jedinica”, odnosno služba koja se bavi kontrolom društvenih mreža, zaključila da ona svojim statusom vrijeđa službene osobe te im narušava ugled i čast.

Najnovije

Još iz rubrike