24.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović izjavama o NATO-u uznemirio Fince, nazvali ministra Grlića Radmana

Milanović izjavama o NATO-u uznemirio Fince, nazvali ministra Grlića Radmana

Predsjednik Zoran Milanović današnjim je izjavama uzbunio čelnike u Finskoj koji su ovog poslijepodneva sazvali sastanak s vanjskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom kako bi izrazili zabrinutost. – Ja najviše na svijetu volim Finsku i Švedsku, no moram raditi za Hrvatsku. Ako je njima problem Rusija nakon 70 godina i ako trebaju ući u NATO, možemo o tome razgovarati. To smatram vrlo opasnom avanturom, ovaj je rat tek počeo, ne mislim na rat u Ukrajini.

Ovdje je kaos tek počeo – kazao je Milanović danas novinarima nakon konferencije Hrvatska kakvu trebamo. – Reći ću vam što mislim, mislim da je vrlo opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne, je l’ tako? Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka se igraju i dalje, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali, dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH u sljedećih pola godine, dok Amerikanci, Englezi i Nijemci ako hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promjene izborni zakon i ne daju Hrvatima temeljna prava, Hrvatski sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO – dodao je Milanović.

Nakon ovih izjava finski ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto telefonski se čuo s ministrom Gordanom Grlićem Radmanom.

– Imao sam dobar razgovor sa svojim kolegom Grlićem Radmanom. Potvrdio je kako Hrvatska podupire politiku otvorenih vrata NATO-a te da će hrvatska vlada i parlement podržati Finsku, odluči li Finska predati zahtjev za učlanjenjem – napisali su na Twitteru iz finskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi Večernji.

VIDEO Milanović: Ne mislim da su Udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša…

Najnovije

Još iz rubrike