Izetbegović minirao sjednicu oko izbornog zakona: Nije ustavan i zapravo je “nakaradan”

U 11 sati trebala je početi izvanredna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je prijedlog izmjena izbornog zakona koje su predložili zastupnici Kluba hrvatskog naroda. Sjednica je otkazana jer se trojica izaslanika SDA nisu pojavila te je tako srušen kvorum. Iz Sarajeva je izvijestio Ilko Barbarić.

– Nešto prije 11 sati u zgradu Parlamentarne skupštine BiH došao je čelnik SDA Bakir Izetbegović, koji je novinare izvijestio da SDA neće sudjelovati u današnjoj hitnoj izvanrednoj sjednici koju je sazvao predsjedatelj Dragan Čović, rekavši da taj prijedlog zakona nije ustavan i da je zapravo “nakaradan”, kako kaže Izetbegović.

Dragan Čović počeo je sjednicu ustvrdivši da ne postoji kvorum jer od 15 zastupnika u Domu naroda devet ih mora biti nazočno i to po tri iz svakog konstitutivnog naroda.

Nakon prekida sjednice Dragan Čović, zakazao je novu za sutra u 10 sati te je rekao da mu žao i da je ovo klasičan primjer opstrukcije rada institucija BiH, kao i pokušaj blokade donošenja novog izbornog zakona uoči odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o raspisivanju izbora u BiH 4. svibnja.

– Žao mi je što se to dogodilo, no s obzirom na to da smo imali najavu kroz medije da će se dogoditi ta blokada, sazvali smo za sutra iz istih razloga žurnu sjednicu u 10 sati s istim dnevnim redom, rekao je Dragan Čović, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, piše HRT.

Share This Article