9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Milanović je u ulozi orkestriranog udbaškog poslušnika; Sabor će nove ministre...

Plenković: Milanović je u ulozi orkestriranog udbaškog poslušnika; Sabor će nove ministre izglasati u petak

U središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Razgovarali smo i o aktivnostima koje smo poduzimali prošlog tjedna, o Jasenovcu, Danu planete zemlje, ciljali smo i izbore u Francuskoj i Sloveniji, analizirali, razgovarali o tome da će Sabor izglasati nove ministre u petak”, rekao je.

Dodao je i kako će od utorka cijene goriva biti nešto više. “To je sve dio onog što se zbiva na tržištima, ali smo zahvaljujući limitiranju marži i smanjivanju trošarinu i smanjivanju bio komponente utjecali an to da su cijene od onih kakve bi bile manje i do dvije kune”; veli.

“Sve ćemo vam reći kada bude vrijeme”, rekao je i dodoao da se s koalicijskim partnerima planira sastati ovaj tjedan. Rekao je i kako je “interesantno” da mediji ne znaju sva tri imena ministra koji dolaze, prenosi N1.

U nastavku je komentirao i izbore u Sloveniji i Francuskoj.

“Više bih komentirao aktere iz Hrvatske, kao što Grbin vrijeđa Janšu koji je učinio puno više za hrvatsko-slovenske odnose od mnogih drugih”, rekao je Plenković.

O Paladini:

“On nema veze s rekonstrukcijom, on je postao mministar prije mjesec dana u specifičnim okolnostima. Što se tiče njegovog privatnog posla prije nego što je postalo ministar, to je da on rješava na načine kako smatra da je najbolje. Izvidi ne znače ništa osim da se nešto izviđa”, rekao je.

Na pitanje ne bi li bilo bolje da je Paladinu provjerio prije ngo što je imenovan ministrom, kaže: “Kakve veze Vlada ima s njegovim poslovima?”.

“Ne vidim apsolutno nikakvu vlastitu odgovornost i ne vidim odakle uopće ta teza. Čovjek je rekao da ima neke sporove s bivšim poslodavcima, ja sam ga pitao može li to argumentirano objasniti kada mu se postave pitanja, rekao je da može. Imamo situaciju da nam je trebala osoba koja će dinamizirati proces obnove, smatrali smo da je dobro da to drži netko tko je u privatnom sektoru”, rekao je.

Govorio je i o predsjedniku Zoranu Milanovću:

“Što se toga tiče, vidjeli ste da je on bezobzirno izvrijeđao cijelu Vladu, cijeli HDZ, projicira svoja svojstva na druge. On je tu u funkciji nekakvog orekstriranog udbaškog poslušnika u kojem optužuje HDZ, mene, mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana, da je udbaš, a da sam ja udbaš druge generacije.

Tu varijantu, prvo što patološki laže, optužuje mene da sam ja rekao da su generali udbaši, sve stvari koje nisam izgovorio niti bih, on je sve to sasuo u medije u Jasenovcu, dakle, sasvim primjereno, na dostojanstven način na dan kada se obilježava 77. obljetnica proboja iz Jasenovca. Našao se u poziciji iz koje ne zna kako da se izvuče pa udbaškim metodama napada. Uloga predsjednika džrave prema Ustavu je da osigura skladno funkcioniranje institucija, a ne destabilizacija”, veli.

Rekao je i da je prije pozvao predsjednika na sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali da on to bojkotira i da pri tome iznosi proruske stavove i čini veliku sramotu međunarodnoj reputaciji Hrvatske. “Ako netko vrijeđanje digne na tu razinu, onda je prostor za komunikaciju sužen. Država će pismeno funkcionirati, ali da se sastajemo nakon sveg ovog? Mi se i ovako malo sastajemo, a sada ćemo još manje”.

Najnovije

Još iz rubrike