Peternel: Gradska vlast nije kadra znanjem i intelektualnom kapacitiranošću voditi grad poput Grada Zagreba

Foto/ Ilustracija

Domovinski pokret pozdravlja odluku Visokog upravnog suda o poništenju Odluke o ukidanju mjere ‘roditelj-odgojitelj’ sve do ocjene njene zakonitosti, piše ta stranka u priopćenju.

Podsjećamo kako je Domovinski pokret još u kampanji za lokalne izbore najavljivao kako će vlast težiti ukidanju te mjere čisto iz ideoloških razloga. Također, naši zastupnici su i u Gradskoj skupštini više puta ukazivali na činjenicu da je retroaktivno ukidanje mjere zakonski vrlo sporno, neuobičajeno i nemoralno te da aktualna gradska vlast, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, mora biti spremna snositi političke posljedice ako njihova odluka padne na sudu.

Smatramo kako su djeca ključna za budućnost i opstanak svakog mjesta, sela, grada, a u ovom slučaju Grad Zagreb koji svojim nepromišljenim odlukama ugrožava opstanak djece i obitelji, gubi svoj suverenitet i postaje ovisan i o radnoj snazi i o daljnjem napretku u bilo kojem smislu.
Ova odluka Visokog upravnog suda tek je prvi korak koji nam daje nadu u postojanje neovisne i nepristrane pravne države.

Zaključno, po svemu sudeći ‘MOŽEMO’ zaključiti kako ova vlast nije kadra znanjem i intelektualnom kapacitiranošću voditi grad poput Grada Zagreba, piše Igor Peternel, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba.

Dolenec o odluci suda: Mjera roditelj odgojitelj imala je niz štetnih posljedica

Share This Article