11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Donbas, koridor za Krim i Pridnjestrovlje u Moldaviji- novi ciljevi rata ruske...

Donbas, koridor za Krim i Pridnjestrovlje u Moldaviji- novi ciljevi rata ruske vojske

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je trenutne ciljeve rata u Ukrajini: potpunu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom, uključujući kopneni koridor prema Krimu i Pridnjestrovlju.

Kako prenosi Ukrinform, to je izvijestio list “Kommersant” pozivajući se na zamjenika zapovjednika Središnjeg vojnog okruga Rustama Minnekayeva.

“Od početka druge faze specijalne operacije, koja je započela prije samo dva dana, jedan od zadataka ruske vojske je uspostavljanje pune kontrole nad Donbasom i južnom Ukrajinom. To će osigurati kopneni koridor za Krim, kao i utjecati na vitalne objekte ukrajinskog gospodarstva “- rekao je Minekajev na godišnjem sastanku Unije obrambenih poduzeća regije Sverdlovsk.

Dodao je i da bi kontrola nad jugom Ukrajine Rusiji mogla dati još jedan izlaz u Pridnjestrovlju, koje navodno “bilježi činjenice ugnjetavanja stanovništva koje govori ruski”.

Kako je izvijestio Ukrinform, Rusija je 24. veljače pokrenula novu fazu osmogodišnjeg rata protiv Ukrajine – ofenzivu punog razmjera. Neprijatelj provodi masovno granatiranje i bombardiranje mirnih ukrajinskih gradova i sela. Oružane snage, snage teritorijalne obrane i cijeli ukrajinski narod učinkovito se odupiru ruskim postrojbama i nanose im velike gubitke.

Najnovije

Još iz rubrike