14.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinci opovrgli nove ruske laži o Azovstalu, Mikolajvu i sankcijama

Ukrajinci opovrgli nove ruske laži o Azovstalu, Mikolajvu i sankcijama

Centar za suzbijanje dezinformacija (CCD) pri Vijeću za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine (NSDC) prikupio je lažne vijesti, manipulacije i podvale koje je proizvela ruska propaganda od četvrtka, 21. travnja 2022.

CCD je o tome izvijestio na Telegramu, javlja Ukrinform.

Prema podacima, rusko Ministarstvo obrane upozorilo je da bi “ukrajinski Mikolajiv mogao biti proglašen zonom epidemiološke katastrofe: usred teške humanitarne situacije, tamo ne rade komunalne službe, a centralizirana opskrba vodom je prekinuta”.

CCD upozorava da takve teze Rusa nisu točne.

Osim toga, manipulacija je izjava Veleposlanstva Ruske Federacije u Washingtonu da “američke sankcije postaju sve apsurdnije i ukazuju na nesposobnost Washingtona da podredi Rusiju svojoj volji”.

Poruka koju su podijelili ruski mediji, pozivajući se na Ramzana Kadirova i tvrdeći da će “ruske oružane snage u četvrtak steći potpunu kontrolu nad mariupoljskim Azovstalom”, kao i izjave da “militanti koji borave u metalurškoj tvornici još uvijek mogu položiti oružje a ujutro se predati” još su jedan pokušaj manipulacije.

Kako je ranije izvijestio Ukrinform, ruska propaganda stvorila je novi lažnjak o pozivnom centru Oružanih snaga Ukrajine koji će navodno širiti lažne poruke o prijetnjama bombama na objektima ruske civilne infrastrukture.

Ukrajina opovrgava lažno izvješće Rusije o zauzimanju Rubižnea: “Oslobodili” su ga treći put od početka rata

Pukovnija Azov uništila je tri neprijateljska tenka, dva IFV-a i jedan transporter u Mariupolju tijekom dva dana

Najnovije

Još iz rubrike