4.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Određena kazna produkcijskoj kući zaduženoj za set filma na kojem je Alec...

Određena kazna produkcijskoj kući zaduženoj za set filma na kojem je Alec Baldwin upucao snimateljicu

Produkcijska kuća koja je bila zadužena za snimanje filma “Rust”, na čijem setu je glumac Alec Baldwin upucao snimateljicu Halynu Hutchins, mora platiti kaznu od 136 tisuće dolara. BBC javlja kako su vlasti u Novom Meksiku, gdje se film snimao, procijenile da se na setu nisu poštivale propisane mjere sigurnosti.

Hutchins je poginula 21. listopada prošle godine kada ju je Baldwin upucao tijekom snimanja misleći da su u pištolju ćorci, a ne pravi meci.

Podsjetimo, Baldwin koji je bio producent i glavni glumac filma je vježbajući za scenu pritisnuo je okidač pištolja ne znajući da se u njemu nalazi pravi metak. Metak je prošao kroz tijelo snimateljice i zaustavio se u ramenu redatelja Joela Souze. Ona je umrla, a on je nakon kraćeg liječenja pušten iz bolnice.

Baldwinu je pištolj dodao pomoćnik redatelja David Halls i rekao mu da je “hladan”, što znači da nema metak u cijevi. Halls je kasnije priznao da nije provjerio sve metke, kako je otkrilo izviješće detektivke koja ga je ispitala, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike