29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno FOTO Ruski osvajači bacaju tijela u nekoliko masovnih grobnica u Mariupolju

FOTO Ruski osvajači bacaju tijela u nekoliko masovnih grobnica u Mariupolju

Ruski osvajači izgradili su nekoliko masovnih grobnica u blizini obilaznice u opkoljenom gradu Mariupolju i tamo bacaju tijela zapakirana u plastične vreće.

Relevantnu izjavu dao je savjetnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andriuščenko na Telegramu, javlja dopisnik Ukrinforma.

“Mariupolj. Sada. Ratni zločini. Nakon duge potrage i identifikacije masovnih grobnica mrtvih stanovnika Mariupolja, otkrili smo činjenicu izgradnje masovnih grobnica za mrtve u selu Manhuš. U blizini obilaznice okupatori su napravili nekoliko masovnih grobnica, do 30 metara. Oni koriste kamione za dostavu tijela mrtvih i jednostavno ih bacaju na hrpu”, napisao je Andriuščenko.

Prema njegovim riječima, sva tijela su pakirana u plastične vreće.

“Ovo potvrđuje naše prethodne informacije da gomilaju tijela mrtvih negdje drugdje unutar industrijskog područja u Mariupolju. To je izravni dokaz ratnih zločina i njihovih pokušaja da ih sakriju”, naglasio je Andriuščenko.

Objavio je i fotografije ovih masovnih grobnica, snimljene iz zraka.

Podsjetimo da je ruska oružana agresija izazvala jednu od najgorih humanitarnih katastrofa u gradu Mariupolju. Ruski osvajači bombardiraju nenaoružane civile i blokiraju isporuku humanitarne pomoći.

Oko 120.000 civila ostaje zarobljeno u Mariupolju. Ukrajinska strana čini sve napore da evakuira ljude.

Najnovije

Još iz rubrike