VIDEO Hajduk-Dinamo: Kalinić odlučio tvrdi vječni derbi u Splitu

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

U velikom derbiju HT Prve lige, zaostalom susretu devetog kola, Hajduk je na Poljudu pobijedio Dinamo s 1:0 čime se situacija na vrhu ljestvice opet prilično zakomplicirala. Sada sve momčadi imaju jednaki broj odigranih utakmica, a Dinamo ima 66 bodova, Osijek 64, a Hajduk 62.

Derbi na Poljudu odlučio je Nikola Kalinić koji je u 63. minuti dao jedini gol na utakmici.

Izuzetno tvrdo bilo je prvo poluvrijeme u kojem su prave šanse bile rijetkost. Vjerojatno je najbolju imao Emreli u 20. minuti, a treba naglasiti kako nijedna momčad u uvodnih 45 minuta nije pucala u suparnički okvir vrata.

Ipak, pred kraj prvog dijela osjetilo se kako je Hajduk, barem djelomično, unio malo odlučnosti u svoju igru te se taj određeni pritisak prema Livakoviću reflektirao na drugo poluvrijeme.

Hajduk je bio nešto konkretniji u svojim djelovanjima na travnjaku, iako je opet šansu imao Emreli na drugoj strani.

No, u 63. minuti je proključalo na Poljudu. Nakon asistencije Mikanovića, pogodak za 1:0 zabio je Nikola Kalinić koji je lijepo pogodio udaljeniji kut suparničkih vrata.

Dakako, taj je pogodak razbudio usnuli Dinamo koji je počeo napadati i tražiti izjednačenje. Uslijedile su prilike Mišića, Tolića i Emrelija. Opasno je živio domaćin sve do kraja, no Splićani su ipak sačuvali prednost za veliko slavlje.

Bila je ovo treća međusobna utakmica u sezoni Hajduka i Dinama te druga pobjeda Splićana. Jedna je utakmica završila bez pobjednika, piše HNTV.

HT Prva liga, zaostala utakmica 9. kola: Hajduk – Dinamo 1:0 (Kalinić 63.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Share This Article