24.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska DP: HDZ-ov župan se pijan autom zabio u zid i sad to...

DP: HDZ-ov župan se pijan autom zabio u zid i sad to pokušava zataškati

Domovinski pokret ovim putem zahtjeva neopozivu ostavku aktualnog HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije – Damira Dekanića, piše DP u priopćenju.

Neodgovorni župan je tijekom uskršnje noći bio sudionik prometne nesreće koja se dogodila na cesti između Cerne i Andrijaševaca kod Vinkovaca, a sve ono što je uslijedilo upućuje na to da župan mora otići.

Prema prvim informacijama o nesreći, župan je lakše ozlijeđen, a njegov stres, izgleda traje još uvijek pa je javnost uskraćena za važne detalje koji bi mogli biti vrlo nezgodni po političku karijeru župana- recidivista.

I prije tri godine, 29. travnja 2019. Damir Dekanić je u Rokovcima, u alkoholiziranom stanju, udario odostrag vozilo u kojem su bile četiri časne sestre. Jedna časna je tada ozlijeđena, a Dekanić je oštetio i vozilo kojim je upravljalo, a bilo je u vlasništvu Hrvatskih šuma. Izbjegavanje adekvatne odgovornosti tada – ohrabrilo je prijestupnika i u počinjenju novih nedjela.

Župan Dekanić je, po njegovom priznanju, bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, ali pokušava zataškati nesreću, a po našim saznanjima od više svjedoka bio je sam u autu pa ispada da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe.

Dekanićeva stranka – HDZ, umjesto da najoštrije osudi ovakvo neodgovorno i opasno ponašanje, koje je prije svega kažnjivo zakonom, stječe se dojam da nepoznati netko, štiti župana-recidivista. Okolnosti koje su uslijedile nakon prometne nezgode za Uskrs ove godine idu u prilog našem zahtjevu, a cijeli je niz indicija koje sugeriraju da je i u najnovijem slučaju došlo do zataškavanja.

Radilo bi se o kaznenom djelu davanja lažnog iskaza iz članka 305. St. 2. Kaznenog zakona , ukoliko bi na temelju takvog iskaza osoba koja nije vozila bila pravomoćno osuđena , kazna je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Sprječavanje dokazivanja iz članka 306. St. 1. Kaznenog zakona čini onaj tko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi ili da dar ili kakvu drugu korist kazna je od jedne do osam godina zatvora.

Domovinski pokret ovim putem osim neopozive ostavke aktualnog župana Vukovarsko-srijemske županije, traži od nadležnih institucija da objave punu istinu o prometnoj nezgodi, a od Andreja Plenkovića da se javno očituje podupiru li sramotno i neodgovorno ponašanje Damira Dekanića ili će učiniti sve da sačuvaju njegovu fotelju, koja im je izgleda važnija od pravde i sigurnosti naših građana.

Ukoliko nije tako, molimo da HDZ napiše nadopunu Zakona o prometu gdje će jedna pravila vrijediti za obične građane a druga pravila za dužnosnike HDZ-a, piše u priopćenju DP.

Najnovije

Još iz rubrike