26.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinske oružane snage: Oslobodili smo nekoliko naselja oko Izjuma

Ukrajinske oružane snage: Oslobodili smo nekoliko naselja oko Izjuma

Oružane snage Ukrajine oslobodile su brojna naselja oko grada Izjuma u regiji Harkiv.

Rekao je to na brifingu Oleksandr Motuzjanuk, glasnogovornik ukrajinskog Ministarstva obrane, na pitanje novinara, prenosi Ukrinform.

“Da, mogu to potvrditi. Ukrajinska vojska je oslobodila niz naselja kao rezultat intenzivnih neprijateljstava. Ali ne mogu dati više informacija”, rekao je.

Motuzjanik je istaknuo da su grad Izjum i njegova predgrađa u smjeru Slobožanskog mjesta najveće koncentracije ruskih jedinica.

“Pokušat će krenuti u ofenzivu na istok, posebno odatle”, dodao je.

Glasnogovornik ministarstva također je naglasio da je ukrajinskoj vojsci potrebno oružje.

“Europa treba shvatiti da Ukrajina danas ne brani samo svoj teritorij. Ona štiti teritorij Europe i cijelog civiliziranog svijeta”, rekao je.

Kako je izvijestio Ukrinform, grad Izjum i dalje je najžešća točka otpora Oružanih snaga ruskoj invaziji u regiji Harkiv. Prema ukrajinskom Glavnom stožeru, na području Izjuma ruski su osvajači skupili do 22 bataljunske taktičke skupine. Ukrajinske oružane snage uspješno odbijaju napade, uništavaju neprijateljsku vojnu opremu i ljudstvo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 24. veljače početak invazije na Ukrajinu punog razmjera. Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, provode masovno granatiranje stambenih područja ukrajinskih gradova i sela upotrebom topništva, višecjevnih raketnih bacača i balističkih projektila.

VIDEO Azov objavio video iz Mariupolja i poručio: Obrana grada se nastavlja. Unatoč nadmoćnim snagama neprijatelja, borci pukovnije AZOV kreću u protunapad!

Ruski osvajači preuzimaju kontrolu nad Kreminom u regiji Luhansk

Najnovije

Još iz rubrike