20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinci: Lažni napad Rusije na vlastito tlo s ciljem okrivljavanja Ukrajine otkriven...

Ukrajinci: Lažni napad Rusije na vlastito tlo s ciljem okrivljavanja Ukrajine otkriven u presretnutom razgovoru

Rusija je otvorila vatru na vlastiti teritorij – selo Klimovo u Brjanskoj oblasti – kako bi optužila Ukrajinu za vojnu provokaciju.

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) raspolaže presretnutim pozivom koji je jedan od ruskih vojnika uputio svojoj supruzi, koji potvrđuje da je posljednji “ukrajinski” napad zapravo bila podvala koju su inscenirali Rusi.

“Ovo su naši dečki koji napadaju”, objašnjava svojoj suprugi ruski okupator, raspoređen u ukrajinskoj regiji Donjeck.

Na njezino pitanje “Zašto bi to učinili?” jednostavno odgovara: “To je ono što se mora učiniti. To je učinjeno kako bi se tvrdilo da je to provokacija od strane hoholja (pogrdni izraz za “Ukrajince” – ur.). I zato udaraju.”

Očito je da Kremlj ne vodi računa o sigurnosti civila, pogođenih napadom.

“To je ista glupost kao u čečenskom ratu. U Moskvi su dignuti stambeni blokovi kako bi se okrivili teroristi. Zapravo, operativci FSB-a su to učinili. Vidite, sad oni (Ukrajina – prim.) nisu mogli doći do Klimova s ​​takvim dometom”, dodaje okupator, objašnjavajući zašto verzija “ukrajinskog napada” ne podnosi kritike.

Kaže da je nakon toga odlučio podnijeti izvješće o prekidu ruske vojne kampanje u Ukrajini.

Prema ukrajinskim obavještajnim podacima, Rusija planira pokrenuti raketne i bombaške napade na Belgorod ili jedan od gradova na privremeno okupiranom Krimu kako bi optužila Oružane snage Ukrajine i vojne dobrovoljačke bojne. Glavna obavještajna uprava ukrajinskog Ministarstva obrane istaknula je da ruske vlasti aktivno promiču antiukrajinsku histeriju među Rusima.

Najnovije

Još iz rubrike