24.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ukrajinske oružane snage oslobađaju više od 15 mjesta, napreduju duboko u Hersonsku...

Ukrajinske oružane snage oslobađaju više od 15 mjesta, napreduju duboko u Hersonsku regiju

Ukrajinska vojska potisnula je liniju vatre iz okruga Krivi Rih duboko u Hersonsku oblast, oslobodivši više od 15 naseljenih mjesta.

“Zahvaljujući hrabrosti naše vojske, linija bojišnice sada nije na granici između okruga Krivij Rih i Hersonske regije, već je napredovala mnogo dublje u Hersonsku oblast. Oslobođeno je više od 15 naseljenih mjesta. Neprijatelji pokušavaju uzvratiti udarac , ali naši borci uništavaju neprijateljsku opremu i ljudstvo”, rekao je načelnik Vojne uprave Krivog Riha Oleksandr Vilkul, prenosi Ukrinform.

Prema Vilkulovim riječima, neka od oslobođenih sela u Hersonskoj regiji okupatori su kontrolirali tjedan dana, druga mjesec dana, a mještani pričaju užasne priče.

Trenutno se na ovim mjestima obnavlja život: tamo se dostavljaju hrana i lijekovi. Policija, inženjeri za popravak električnih postrojenja, počinju s radom, a vodovod je popravljen.

Kako je objavljeno, u regiji Herson, osvajači blokiraju “zelene koridore” za opskrbu hranom i lijekovima, zbog čega se resursi iscrpljuju na privremeno okupiranom teritoriju regije. Ruski osvajači također otimaju aktiviste, vođe zajednice i članove lokalnog vijeća.

Najnovije

Još iz rubrike