26.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinci: Rusi koriste 13 mobilnih krematorija za spaljivanje tijela civila u Mariupolju

Ukrajinci: Rusi koriste 13 mobilnih krematorija za spaljivanje tijela civila u Mariupolju

Rusko vodstvo naredilo je svojim postrojbama da uklone sve dokaze o zločinima koje je počinila ruska vojska u Ukrajini, a sada koriste 13 mobilnih krematorija za spaljivanje tijela civila u gradu Mariupolju.

Relevantnu izjavu dao je na Telegramu Glavni obavještajni odjel ukrajinskog ministarstva obrane, javlja Ukrinform.

“Nakon što je genocid nad ukrajinskim narodom u Buči, Kijevska regija, naširoko popraćen u međunarodnim masovnim medijima, ruske trupe počele su koristiti mobilne krematorije u Ukrajini. Konkretno, u Mariupolju je otkriveno ukupno 13 mobilnih krematorija za uklanjanje tijela civila s ulica. Ruski okupatori pokušavaju identificirati one koji su svjedočili zločinima putem filtracijskih logora i eliminirati ih”, navodi se u izvješću.

Prema Glavnom obavještajnom odjelu, vojna obavještajna služba je u više navrata izvještavala o korištenju neprijateljskih mobilnih krematorija u Černjihivskoj regiji. Osim toga, takvi krematoriji su otkriveni u Novoaidaru u regiji Luhansk.

Ruska vojska također koristi mobilne krematorije za spaljivanje tijela ruskih vojnika kako bi prikrila stvarni broj onih koji su ubijeni od početka ruske invazije i kako ne bi isplatila odštetu obiteljima poginulih vojnika.

FOTO Ovako izgleda ruski pokretni krematorij: Njime Rusi uništavaju dokaze

Najnovije

Još iz rubrike