20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Pojavila se snimka u blizini finske granice: Rusija premješta svoje raketne...

VIDEO Pojavila se snimka u blizini finske granice: Rusija premješta svoje raketne sustave prema Helsinkiju?

Rusko naoružanje, uključujući raketne sustave, navodno je viđeno kako se kreće prema granici s Finskom. I to, tvrde strani mediji, svega nekoliko sati nakon što je Kremlj upozorio susjeda sa sjevera da ne ulazi u NATO.

Svjetski mediji prenose videosnimku objavljenu na Twitteru, čija autentičnost nije potvrđena, a koja prikazuje dva ruska raketna sustava zemaljske obrane kako se kreću cestom na ruskoj strani granice koja vodi do Helsinkija.

Smatra se da su raketni sustavi, koji su viđeni kako prolaze pored znaka za finsku prijestolnicu, mobilni obalni obrambeni sustav K-300P Bastion-P.

Rusko raspoređivanje snaga prema finskoj granici, ako je snimka autentična, uslijedilo je nakon što je finska premijerka Sanna Marin izjavila kako se očekuje da vlada te zemlje još prije ljeta ”završi raspravu o zahtjevu za ulazak u NATO”.

Nedavne ankete pokazuju da 84% Finaca Rusiju smatra ”značajnom vojnom prijetnjom”, što je za 25% više u odnosu na prošlu godinu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je kako taj potez ”neće poboljšati” sigurnosnu situaciju u Europi, a iz Moskve su se čak mogli čuti zastupnički glasovi o tome kako bi takav potez izazvao ”uništenje zemlje”.

U međuvremenu rasprave o potencijalnom ulasku u NATO započele su jučer i u Švedskoj, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike