29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Zelenskij južnokorejskom parlmentu: Rusija priprema nove udare na Ukrajinu, prikuplja vojsku...

VIDEO Zelenskij južnokorejskom parlmentu: Rusija priprema nove udare na Ukrajinu, prikuplja vojsku i ogromnu količinu opreme

Ruska Federacija priprema novu ofenzivu na Ukrajinu.

Izjavio je to predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij u svom govoru pred parlamentom Južne Koreje, javlja dopisnik Ukrinforma.

“Borbe se nastavljaju na nekim dijelovima našeg teritorija. Rusija priprema novu ofenzivu, nadajući se da će slomiti naš nacionalni otpor. Okupatori su koncentrirali desetke tisuća vojnika i ogromnu količinu opreme kako bi pokušali zadati nove udare”, rekao je Zelenskij.

Istodobno je južnokorejske političare obavijestio da točan broj ljudi ubijenih u ruskim napadima još nije utvrđen, budući da se ruševine još raščišćavaju u pogođenim područjima.

Zelenskij je pozvao svijet da uvede još više sankcija Rusiji kako bi prisilio zemlju agresora da zaustavi rat.

“Naša antiratna koalicija, nastala nakon početka ove brutalne ruske invazije, već joj je uvela sankcije bez presedana, ali to nije dovoljno. Rusija još ne osjeća da mora stati. To znači da treba učiniti više, i to ne samo na državnoj razini, ruske banke u potpunosti odvojiti od globalnog financijskog sustava, smanjiti ruski izvoz energenata, posebno nafte, ali i globalne tvrtke, prestanite sponzorirati ovu barbarsku državu koja vjeruje da ima pravo uništiti živote ljudi”, rekao je Zelenskij.

Naglasio je da se Rusija neće zaustaviti, mora biti prisiljena zaustaviti rat, prestati se rugati ljudima, poštivati ​​pravo na život susjednih naroda, napustiti Ukrajinu. Predsjednik je istaknuo da sada Rusija vjeruje da iz nekog razloga ima pravo sijati bezakonje i smrt u svijetu.

Ukrajinski šef države uvjeren je, ako što više tvrtki prestane raditi u Rusiji, plaćati poreze, razum će brže pobijediti, a Rusija će morati napustiti svoju militantnost i tražiti kompromise sa svijetom.

“Došlo je do toga da Rusija otvoreno ucjenjuje svijet nuklearnim i kemijskim oružjem, ali radeći strateški, moramo zaštititi ljude ovdje i zaštititi one kojima ruska vojska izravno prijeti upravo sada. Već 47 dana branimo se praktično od cijele ruske vojske, od njezinih borbeno spremnih jedinica. Oružane snage Ukrajine se bore herojski, vrlo mudro, racionalno”, rekao je Zelenskij, ističući da Ukrajina, naravno, dobiva pomoć od niza zemalja svijeta, na čemu je vrlo zahvalna.

Kako je izvijestio Ukrinform, 24. veljače ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je početak invazije velikih razmjera na Ukrajinu. Ruske trupe granatiraju i uništavaju ključnu infrastrukturu, provode masovno granatiranje stambenih područja ukrajinskih gradova i sela upotrebom topništva, raketnih granata i balističkih projektila.

Najnovije

Još iz rubrike